Aikaansaamisen ilo

Aikaansaamisen ilo ja sen merkitys on yksi suurimpia energialähteitämme.  Ja käänteisesti: työtehtävien määrä, epärealistiset tavoitteet ja merkityksettömyyden tunne ovat tutkitusti merkittävimpiä työväsymykseen johtavia tekijöitä (mm. myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset järjestön kysely).  Onneksi voimme näihin seikkoihin vaikuttaa, on ihan mahdollista että normaali 37,5 tunnin työviikko ei tunnu enää vitsiltä. Ja ikään kuin sivutuotteena myös työyhteisön energiataso, tehokkuus, ilmapiiri ja näin ollen myös kannattavuus paranee (case-esimerkki Bauer).

Työ on nykyään kaikkialla, aina mukanamme ja vaatii tietoista itsehallintaa, itsensä ja oman ajan johtamista, jotta se ei ole myös aina läsnä.  Työ on itseasiassa ongelmien ratkaisua, joiden määrä on moninkertaistunut ja laatu monimutkaistunut, kukaan ei pysty tekemään kaikkia eteensä tulevia tehtäviä. Itsejohtamisen edellytyksenä on tiedostaa oman työnsä kannalta ne tärkeimmät  tehtävät ja keskittyä niihin, jotka juuri oman työn osalta toteuttavat yrityksen strategiaa. Usein kaukaiselta kuulostava strategia mielletään vain johdon asiaksi, vaikka kyseessä on koko yritystä koskeva taktiikka, jota jokaisen jäsenen tulee toteuttaa omassa pelipaikassaan. Ja toisinpäin, johdon ajatus strategian selkeydestä koko organisaation tasolla, ei vastaa todellisuutta.

Sisältö

Verkkopohjainen 5aday työkalu toimii ajattelun ja konkretisoinnin apuna strategian jalkautustyötä organisaatiotasolle tehtäessä.

Aikaansaamattomuuden ja merkityksettömyyden tunne syntyy kiireessä ja väsymyksessä, silloin katoaa usein myös tekemisen focus ja jo hyväksikin havaitut toimintamallit saattavat unohtua.  Silloinkin apuna on 5aday työkalu (katso video tästä). Sen avulla palautuu mieleen aiemmin tehty henkilökohtainen strategiatyö , mitkä olivatkaan itselle asetetut tavoitteet, mitä omassa työssä tavoitellaan ja miten, mitkä olivatkaan ne itselle keskeisimmät tehtävät. Palkitsevaa on myös tämän avulla todeta mitä olen jo saanut aikaan ja kokea kaivattua aikaansaamisen tunnetta.  

Toteutus

Itsensä johtamista harjoitellaan joko ryhmäkohtaisesti työpajassa tai pareittain työskennellen.  Apuna toimii verkkopohjainen 5aday työkalu, joka toimii strategian jalkautuksen ja ajattelun apuna. Tänne kirjataan tärkeimmät tavoitteet ja tehtävät, ja täältä niiden toteutumista voidaan myös seurata.

Ota yhteyttä ja katsotaan mikä on organisaatioosi hyödyllisin toteutustapa.

PYYDÄ TARJOUS