Pelottava, ahdistava, alentava…myynti!

Osa 1/3

Sano se ääneen, kuulostele miltä sana myynti tuntuu, minkälaisia tunteita ja mielikuvia se sinussa herättää? Sana itsessään tarkoittaa monenlaisia työtehtäviä, ja yksittäisenä sanana kertoo yhtä vähän kuin esimerkiksi johtaminen. Kun on kymmeniä vuosia toiminut business to business myynnin erilaisten tehtävien parissa, on asiasta jo jonkinlainen kuva ja käsitys syntynyt.  Nykyisessä roolissani organisaatioiden työntuottavuuden kehittäjänä, törmään toistuvasti asenteisiin, jotka myös isossa kuvassa jarruttavat koko yhteiskunnan kehitystä ja Suomen kasvua. Eihän me mitään myyjiä olla.

Emmekö? Elämän kaikilla osa-alueilla törmäämme tähän taitoon. Miten hyvin saat jälkikasvusi haluamaan kanssasi samaa asiaa? Kuinka hyvin osaat perustella kumppanille näkökantaasi ja työviitekehyksessä, miten ideasi ja ajatuksesi ymmärretään kollegojen kesken? Ja harvassa on organisaatiot, joihin virtaa euroja sisään muuten kuin pankista tai myymällä.

Olikin äärimmäisen ilahduttavaa ja virkistävää tavata Profiant -asiantuntijaverkostossamme toimiva nuori nainen, joka hehkuttaa kuinka ihanaa on tehdä myyntityötä!

Milla, kerro vähän itsestäsi:

Olen 24-vuotias kauppatieteiden maisteriopiskelija Tampereelta. Olen aina ollut aika pelkäämätön uusien asioiden äärellä ja koenkin rohkeuden olevan yksi vahvuuksistani. Parhaimmillani olen sosiaalisissa tilanteissa, kunhan vain pääsen alkuun, sillä omaan myös jännittäjän luoteenpiirteitä. Loppuvuodesta 2019 päätin, että seuraavaksi kesäksi haluan oman alan töitä. Näin jälkikäteen pohdittuna, en todella tiennyt, mitä edes tarkalleen ajattelin oman alan töillä. Olin kuitenkin päättänyt saavani töitä ja hain todella erilaisia paikkoja pohtimatta työtehtäviä sen enempää vielä siinä vaiheessa.

Sain haastattelukutsun erääseen työpaikkaan henkilöstöpuolelle, joka piti sisällään vahvasti myyntityötä. Ollessani haastattelussa mietin mielessäni jatkuvasti, että enhän minä nyt mikään myyjä voisi olla ja ajattelin, etteihän sellainen työ nyt ainakaan olisi niitä oman alani töitä. Muutama päivä haastattelun jälkeen sain kuitenkin puhelun, jossa kerrottiin minun saaneeni työpaikan. Halusin miettiä ja ainut syy oli myyntityön osuus työnkuvassa. Olin todella epäileväinen myyntityötä kohtaan, sillä olin sitonut näkökulmani ahdistelevaan puhelinmyyjään, joka ei ymmärrä lopettaa ennen kuin puhelimen toisessa päässä oleva on jo ärsyyntynyt. Pienen pohdinnan jälkeen tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että miksi ihmeessä en antaisi mahdollisuutta ja niin otin työpaikan vastaan.

 

Mutta mikä sai Millan asenteen muuttumaan? siitä lisää osassa 2/3.

Vastaa